DOBRY POSIŁEK W SZPITALU
INFORMACJA O WSTRZYMANIU REALIZACJI PROGRAMU
"Dobry Posiłek w Szpitalu"
Z przykrością informujemy, że z powodu powodzi, która dotknęła nasz region,
jesteśmy zmuszeni do tymczasowego zawieszenia programu “Dobry Posiłek w Szpitalu”
w Szpitalu Uzdrowiskowym Stanisław.
W trosce o bezpieczeństwo naszych pacjentów i personelu, wszystkie działania związane z programem
zostają wstrzymane do odwołania.
O wznowieniu programu poinformujemy Państwa na naszej stronie internetowej.
Uprzejmie informujemy, że od 3 stycznia 2024 r. Szpital Uzdrowiskowy Stanisław przystąpił do programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach pn. „Dobry posiłek w szpitalu”. W ramach pilotażu wszystkie posiłki przeznaczone dla naszych pacjentów są przygotowywane w oparciu o jadłospis opracowany przez dietetyka. Zawiera on informacje o rodzaju posiłku i składzie produktów, wartości energetycznej i odżywczej oraz obecności alergenów. Program ma szczególne znaczenie dla właściwego żywienia pacjenta przebywającego w warunkach szpitalnych, bo odpowiednie żywienie stanowi integralną część całego procesu leczenia. Codziennie, od poniedziałku do piątku będą publikowane zdjęcia co najmniej dwóch posiłków, spośród najczęściej stosowanych diet z danego dnia wraz z odniesieniem do pozycji z jadłospisu.
Jadłospis na tydzień | Pobierz |
---|